ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΗΣ ΤΡΟΠΟ:

XΡΗΣΤΕΣ WINDOWS LIVE MAIL

 1. EΠΕΛΕΓOYME TO MHNYMA
 2. KANOYME ΔΕΞΙΟ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
 3. ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ «ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ» ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
 4. ΣΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ. ΕΚΕΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ «RETURN PATH”. ΕΦΟΣΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΣ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ.

ΧΡΗΣΤΕΣ MICROSOFT OUTLOOK

 1. ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
 2. ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΕΞΙΟ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
 3. ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ «ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ»
 4. ΣΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ «ΚΕΦΑΛΙΔΕΣ INTERNET”. ΕΚΕΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ «RETURN PATH”. ΕΦΟΣΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ EMAIL ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΣ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ.

ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ MICROSOFT OUTLOOK

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ (ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ E-MAIL) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ. ΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΤΟΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΜΗΝΥΜΑ.


Λόγω εμφάνισης αυξημένων επιθέσεων μέσω διαδικτύου, οι χρήστες Η/Υ πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας για την αποφυγή προσβολής από το κακόβουλο λογισμικό. Πιο συγκεκριμένα οι χρήστες Η/Υ πρέπει:

 1. Να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα (καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση).
 2. Να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην ανοίγουν ή κατεβάζουν συνημμένα αρχεία από άγνωστους αποστολείς μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σε περίπτωση αμφιβολίας για το περιεχόμενο ηλεκτρονικού μηνύματος να ζητείται επιβεβαίωση από τον αποστολέα.
 3. Να μην κοινοποιούν στο διαδίκτυο ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία, κωδικούς κτλ.
 4. Να προσέχουν ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούν κοινόχρηστα δίκτυα ή κοινόχρηστους υπολογιστές.
 5. Να δοθεί προσοχή στην ασφάλεια του οικιακού δικτύου, ιδιαίτερα αν στηρίζεται σε ασύρματο δίκτυο wifi.
 6. Αντί να χρησιμοποιούν υπερσυνδέσμους (links), να πληκτρολογούν τις διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον φυλλομετρητή ιστοσελίδων (π.χ. Mozilla firefox, google chrome, internet explorer, Edge κλπ).
 7. Να χρησιμοποιούν γνήσια λογισμικά προγράμματα και να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό του Η/Υ.
 8. Λόγω των αυξημένων αναγκών τηλεργασίας και τηλεδιασκέψεων, που παρουσιάστηκαν ή ενδέχεται να παρουσιαστούν στο μέλλον παραθέτουμε βασικές οδηγίες:
  • Ο τελικός χρήστης θα κάνει χρήση της υπηρεσίας καθαρά και μόνο για υπηρεσιακούς σκοπούς.
  • Ο οικιακός υπολογιστής που θα χρησιμοποιηθεί να διαθέτει σύνδεση στο Διαδίκτυο, λειτουργικό σύστημα ενημερωμένο με τις τελευταίες εκδόσεις ασφαλείας, καθώς και εγκατεστημένο, ενημερωμένο και ενεργό πρόγραμμα προστασίας από ιούς.
  • Ο οικιακός υπολογιστής είναι επιθυμητό να έχει ενεργοποιημένο το «τείχος προστασίας» (firewall) των windows.
  • O οικιακός υπολογιστής δεν πρέπει να εκτελεί εφαρμογές κατά την διάρκεια μιας απομακρυσμένης σύνδεσης (π.χ. Internet browsing, σύνδεση σε κοινωνικά δίκτυα, μεταφόρτωση ταινιών/αρχείων κ.λπ.).
  • Δεν θα πρέπει να ανακοινωθεί ή να δοθεί κανένα από τα στοιχεία πρόσβασης σε οποιονδήποτε.
  • Οι τελικοί χρήστες που χρησιμοποιούν τον οικιακό τους υπολογιστή για να συνδεθούν απομακρυσμένα με τον υπολογιστή εργασίας, είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του υπολογιστή που χρησιμοποιούν και ότι πρέπει να λάβουν όλα τα μέτρα που εγγυώνται την ασφαλή απομακρυσμένη εργασία.
  • Σε περίπτωση που πραγματοποιείται τηλεδιάσκεψη, θα πρέπει να πραγματοποιείται από ασφαλές και όχι από ανοικτό ή κοινόχρηστο δίκτυο.
  • Οι χρήστες δεν θα πρέπει να ανακοινώνουν στοιχεία πρόσβασης της τηλεδιάσκεψης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Σε κάθε περίπτωση ισχύουν οι οδηγίες, που βρίσκονται στη διεύθυνση: https://mindigital.gr/archives/1291.
   

 

Πληροφορίες: Ε. Λούτας, 24613.50174, email: eloutas@apdhp-dm.gov.gr

 

Ο δικτυακός τόπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της πλοήγησή σας