Εθιμοτυπική επίσκεψη γνωριμίας στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε στις 28-9-2017 ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Walter Stechel (Βάλτερ Στέχελ), στα πλαίσια άσκησης των αρμοδιοτήτων του και στην περιοχή της Ηπείρου συμπεριλαμβανομένου των περιοχών Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας.

Ο Γενικός Πρόξενος στη συνάντηση που είχε με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειο Μιχελάκη, ενημερώθηκε αναλυτικά για το πεδίο δράσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τους τομείς αρμοδιότητάς της και τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες της σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία ως ενιαία μονάδα διοίκησης του κράτους.

29.9.17 episkepsi g proksenouΠέραν από την αποστολή και την άσκηση των εκτελεστικών και εποπτικών αρμοδιοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην περιοχή ευθύνης της, ο Συντονιστής κ. Βασίλειος Μιχελάκης, παρουσίασε το προφίλ της οικονομικής δραστηριότητας των περιοχών της Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας στους τρείς τομείς ανάπτυξης, τον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα και στις δυνατότητες που διαφαίνονται για περαιτέρω ενίσχυσή τους.

Αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα ο κ. Μιχελάκης επισήμανε ότι η ανάπτυξη αποδοτικότερων, πρότυπων καλλιεργειών και μεθόδων καθώς και η αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας, μπορούν να δώσουν σημαντική ώθηση στην φυτική και ζωική παραγωγή, κάνοντας άλματα στην τυποποίηση, την καινοτομία, την πιστοποίηση και την εξωστρέφεια με τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, όπως είναι ο κρόκος Κοζάνης, η καλλιέργεια αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών και βοτάνων, τα φημισμένα ΠΟΠ γαλακτοκομικά –τυροκομικά προϊόντα αλλά και τα κορυφαία προϊόντα οινοποιίας.

Ο κ. Μιχελάκης δεν παρέλειψε να ενημερώσει στον κ. Stechel για την εξορυκτική δράση της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία που αποτελεί κινητήριο μοχλό ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών αλλά και ένα κεφάλαιο αδιαμφισβήτητης οικονομικής αξίας για τη χώρα καθώς και για την ανάδειξη της μοναδικότητας των περιοχών της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας μέσα από δράσεις περιφερειακής και τοπικής πολιτικής που συνθέτουν ένα νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, μια εναλλακτική πρόταση για προσφορά ενός τουριστικού προϊόντος όλο το χρόνο, με ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως είναι ο χειμερινός τουρισμός, μοναστηριακός, ιαματικός, αγροδιατροφικός, βιομηχανικός κλπ.

Ο Γενικός Πρόξενος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορική και αναπτυξιακή ταυτότητα της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ δήλωσε τη βούληση να εργαστεί προς την κατεύθυνση προώθησης των ελληνογερμανικών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας και του τουρισμού-πολιτισμού, με την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων σε συνεργασία με τα επιμελητήρια και τους αρμόδιους φορείς της Γερμανίας.

Τέλος ο κ. Stechel θα επισκεφτεί στις 7-10-2017 την Κοζάνη, όπου θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την οικονομική, επιχειρηματική και παραγωγική εικόνα της Δυτικής Μακεδονίας, προσκεκλημένος από το ΕΒΕ Κοζάνης στα εγκαίνια της 33ης Εμποροβιοτεχνικής & Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας.

Ο δικτυακός τόπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της πλοήγησή σας