Πρότυπα W3C
Ο δικτυακός τόπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας έχει υλοποιηθεί ακολουθώντας τις προδιαγραφές, οδηγίες και κατευθύνσεις του World Wide Web Consortium (W3C) για την ανάπτυξη προσβάσιμων διαδικτυακών τόπων.
Όλες οι ιστοσελίδες χρησιμοποιούν δομημένο σημασιολογικό κώδικα (semantic markup), οπότε, ακόμα και εάν ο browser δεν υποστηρίζει CSS, το περιεχόμενο της κάθε ιστοσελίδας να μπορεί να αναγνωσθεί και να παρουσιασθεί με σωστό τρόπο.

Μέγεθος κειμένου
Ο δικτυακός τόπος χρησιμοποιεί μόνο σχετικά μεγέθη γραμματοσειρών (relative font sizes) και κατά συνέπεια είναι συμβατός με τις προδιαγραφές χρήσης των web browsers.
Το μέγεθος κειμένου μπορεί να αλλαχθεί:
α. από το αντίστοιχο μενού επιλογών στους φυλλομετρητές, π.χ. στον IE  μέσω του μενού View > Text Size, στον Firefox μέσω του μενού View > Text Zoom
β. με τη χρήση του ποντικιού, όπου πατώντας το πλήκτρο Ctrl και κυλώντας το ροδάκι του ποντικιού για μεγέθυνση ή σμίκρυνση.
γ. με χρήση του πληκτρολογίου, όπου πατώντας το πλήκτρο Ctrl και το πλήκτρο (+) για Μεγέθυνση ή το πλήκτρο Ctrl και (-) για σμίκρυνση.

Σύνδεσμοι
Πολλοί σύνδεσμοι έχουν προσδιοριστικούς τίτλους οι οποίοι περιγράφουν λεπτομερώς τον σύνδεσμο, εκτός εάν το κείμενο του συνδέσμου ήδη περιγράφει πλήρως το στόχο (όπως ο τίτλος ενός άρθρου).
Οι σύνδεσμοι διατυπώνονται ώστε να βγαίνει νόημα από το περιεχόμενο.

Εικόνες
Οι εικόνες συμπεριλαμβάνουν το alt attribute για να παρέχουν επεξηγήσεις κειμένου. Τα γραφικά που έχουν τοποθετηθεί καθαρά για διακοσμητικούς σκοπούς, διαθέτουν κενό alt attribute.

Φωνητική ανάγνωση
Ο δ. τόπος υποστηρίζει φωνητική ανάγνωση του περιεχομένου. Απλά επιλέξτε το κείμενο προς ανάγνωση και κάντε κλικ στο εικονίδιο με το ηχείο.


 

Έχετε πρόβλημα πρόσβασης;
Διαρκώς προσπαθούμε να βελτιώνουμε το δικτυακό μας τόπο. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα πρόσβασης, παρακαλώ ενημερώστε μας στο τηλ: 26513 60316 ή στο email: ntemos@apdhp-dm.gov.gr.

Ο δικτυακός τόπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της πλοήγησή σας