Διημερίδα και συνέδριο για τη διαχείριση των υδάτων, διοργανώνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας στις 25,26 & 27 Νοεμβρίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «DuLac» στα Ιωάννινα.

Η διοργάνωση εντάσσεται στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Sustainable Management of water resources to safe guarding drinking water» με διακριτικό τίτλο «WATERGUARD» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013 (INTERREG - Άξονας προτεραιότητας ΙΙΙ) και αφορά στην εφαρμογή σύγχρονων διαδικασιών, μεθοδολογιών και τεχνολογιών για την παρακολούθηση και τη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού και γενικότερα των ποιοτικών χαρακτηριστικών του υδροφόρου ορίζοντα στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων στην Ελλάδα, στην Επαρχία του Τάραντο (Taranto) και στο Δήμο Καλλίπολης (Gallipoli) στην Νότια Ιταλία.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης έχει ως εξής:

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

- 13:00μ.μ. Επίσκεψη σε σημεία τοποθέτησης του δικτύου σταθμών τηλεμετρίας για την καταγραφή των ποιοτικών υδατικών χαρακτηριστικών

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

- 10:00π.μ. Εργασίες διημερίδας στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «DuLac»

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

- 10:00π.μ. Τελικό συνέδριο με θέμα «Τα αποτελέσματα του έργου και των προοπτικών που διανοίγονται στον τομέα της διαχείρισης των υδάτων στο πλαίσιο του έργου «WATERGUARD» (αίθουσα εκδηλώσεων ξενοδοχείου « DuLac»)

 

Το έργο που χρηματοδοτείται 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και 25% από Εθνικούς Πόρους, περιλαμβάνει καταγραφή και αξιολόγηση των βέλτιστων πρακτικών παρακολούθησης της ποιότητας του πόσιμου νερού, εφαρμογή συστήματος γεωγραφικών πληροφοριών και ανάπτυξη συστήματος υποστήριξης αποφάσεων που θα συνδυάζουν τεχνολογίες τηλεμετρίας και διαχείρισης γνώσης.

Εταίροι του έργου είναι ο Σύνδεσμος Υδρεύσεως Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων (ΣΥΔΛΙ), η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας / Διεύθυνση Υδάτων Ηπείρου, η Επαρχία του Taranto και ο Δήμος Gallipoli.

 

Ο δικτυακός τόπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της πλοήγησή σας