Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι με την υπ. αριθ. 200889/06-12-18 (ΑΔΑ ΩΨΝΜΟΡ1Γ-97Ζ) Απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, κυρώθηκε ο δασικός χάρτης των Τοπικών Κοινοτήτων Φιλώτα και Βαλτονέρων (Προκαποδιστριακοί Ο.Τ.Α. Φιλώτας και Βαλτόνερα), του Δήμου Αμυνταίου, της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, ως προς τα τμήματά του, όπως θεωρήθηκαν με την με αριθμ. 194130/26.11.2018 (ΑΔΑ 6ΖΔΙΟΡ1Γ-3Θ2) απόφαση της Δ/νσης Δασών Φλώρινας. Η ανωτέρω απόφαση κύρωσης καθώς και το ψηφιακό διάγραμμα (pdf) του εν λόγω Δασικού Χάρτη δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 535Δ/31-12-2018 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Από την ημερομηνία δημοσίευσης της ανωτέρω απόφασης κύρωσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 535Δ/31-12-2018), ο ανωτέρω Δασικός Χάρτης καθίσταται οριστικός και έχει πλήρη αποδεικτική ισχύ σε κάθε διοικητική ή δικαστική αρχή για όλα τα τμήματα που αποτυπώνονται σε αυτόν με πράσινο περίγραμμα και πράσινη διαγράμμιση, τα οποία αποτελούν δασικές εν γένει εκτάσεις των παραγράφων 1, 2, 3, 4 και 5 του άρθρου 3 του ν. 998/1979, όπως ισχύει.

Επί των ανωτέρω εκτάσεων εφαρμόζονται οι διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, με την επιφύλαξη των προβλεπομένων στην παράγραφο 5 του ως άνω άρθρου 3, ως προς τις χορτολιβαδικές και τις πετρώδεις και βραχώδεις εκτάσεις των περιπτώσεων α΄ και β΄ της ως άνω παραγράφου.

Ο οριστικός δασικός χάρτης φυλάσσεται και τηρείται από το Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, στην ειδική ιστοσελίδα της Ελληνικό Κτηματολόγιο, σχετικά με το περιεχόμενο των κυρωμένων Δασικών Χαρτών (http://gis.ktimanet.gr/wms/forestfinal/default.aspx).

Ο δικτυακός τόπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της πλοήγησή σας