Μια οφειλόμενη απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Οφείλω την απάντηση αυτή γιατί με βάναυσο τρόπο και χωρίς αντικειμενική αξιολόγηση πραγματικών περιστατικών ενεπλάκη η υπηρεσία στην οποία προΐσταμαι στην προεκλογική αντιπαράθεση των κομμάτων.

Η ανακοίνωση της ΝΔ μόνο και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων προσπαθεί να προσδώσει κομματική απόχρωση σε καθαρά υπηρεσιακά θέματα ταυτίζοντάς τα με άνωθεν εντολές και με πρόθεση να αποκομίσει πολιτικό όφελος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι άδικο όμως η μια πλευρά να διαμαρτύρεται και να ερμηνεύει αποφάσεις της διοίκησης δεδομένες και επιβεβλημένες από την τρέχουσα υπηρεσιακή αναγκαιότητα ότι γίνονται καθ’ υπαγόρευση του ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη με κατευθύνσεις από την ΝΔ.

Σκόπιμο και φρόνιμο θα ήταν σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για την χώρα η προεκλογική αντιπαράθεση να γίνεται πάνω σε προγράμματα, ιδέες και προτάσεις που έχουν άμεση σχέση με βιώσιμες λύσεις στο δυσθεόρατο χρέος και γενικά με την χρηστή οικονομική διαχείριση.

Η σημερινή ηγεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν είναι πλέον τοποθετημένη από κομματικά επιτελεία και αυτό γίνεται για πρώτη φορά και ως εκ τούτου είναι και απαλλαγμένη πλήρως από πολιτικές δεσμεύσεις και εξαρτήσεις.

Είναι γνωστό ότι με τις διατάξεις του άρθρου 56 του Ν. 4357/2014 στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας δεν προΐσταται πολιτικό στέλεχος αλλά ο αρχαιότερος Γενικός Δ/ντής ο οποίος με την λογική εξήγηση και όχι με την πολιτική που αρέσκονται ορισμένοι για να κάνουν προεκλογικά σενάρια και συνειρμούς, ως στέλεχος καριέρας ενδιαφέρεται πρώτιστα για την επίλυση των άμεσων και χρόνιων προβλημάτων και την κατά το δυνατόν εύρυθμη υπηρεσιακή λειτουργία και την ποιοτική προσφορά υπηρεσιών στους πολίτες.

Αποτελεί γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι στον χώρο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας για οποιαδήποτε έκτροπα η παραλείψεις στελεχών παρατηρούνται κινείται άμεσα και χωρίς εξαιρέσεις η προβλεπόμενη από τον Νόμο προανάκριση.

Οι επιβεβλημένες για την ομαλή συνέχιση και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών τα τελευταία ζοφερά χρόνια με τις αθρόες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και για την κάλυψη των κενών τοποθετήσεις προϊσταμένων γίνονται με αντικειμενικό τρόπο και με απόλυτο σεβασμό στις σχετικές διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα και των ερμηνευτικών εγκυκλίων.

Η προσπάθεια να συσχετισθούν πολλές από τις σε καθαρά υπηρεσιακό επίπεδο ενέργειες με ένθεν κακείθεν πολιτικές παρεμβάσεις και προεκλογικές σκοπιμότητες αποτελούν την συνήθη για την Ελληνική πραγματικότητα προσπάθεια ορισμένων για δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων και μόνο.

Οι Εθνικές εκλογές όπως πάντα είναι σημαντικές και κρίσιμες γιατί μέσα από αυτές εκφράζεται ο πολίτης και ουσιαστικά αποφασίζει για τον τρόπο και την κατεύθυνση που θα κυβερνηθεί η χώρα.

Η διοίκηση όμως οφείλει και πρέπει να μείνει αυστηρά ουδέτερη και αυτό εμείς στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας το κάνουμε πράξη.

Με την προσδοκία ότι θα δημοσιεύσετε την επιστολή μου αυτή σας ευχαριστώ θερμά.

 

                                                                                                                                                             Με εκτίμηση

                                                                                                                                                         Βασίλης Μιχελάκης

 

Ο δικτυακός τόπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της πλοήγησή σας